T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.
Contents
- 1 IMEI kaydı kaç TL?
- 2 Kaçak IMEI kaydı nasıl yapılır?
- 3 Telefonun IMEI kayıt olduğunu nasıl anlarım?
- 4 IMEI kayıt yapılmazsa ne olur?
- 5 Telefon açtırmak ne kadar?
- 6 Iphone açtırmak ne kadar?
- 7 E devlet üzerinden yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
- 8 IMEI kayıt dışı ise ne yapmalıyım?
- 9 IMEI numarası nasıl alınır?
- 10 Telefonun türkiyeye kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?
- 11 Telefonun yurt dışı olup olmadığını nasıl anlarız?
- 12 IMEI numarası ile telefon nasıl bulunur?
- 13 Yurtdışı telefonu kayıt olmadan kullanılmaz mı?
- 14 IMEI numarası kayıtlı ne demek?
- 15 IMEI kapanan telefon açılır mı?
IMEI kaydı kaç TL?
2021’den 2022’ye IMEI kayıt ücretindeki değişim Geçtiğimiz yıla ise nispeten az zamlanarak başlayan IMEI kayıt ücreti, 2021 yılında 2 bin 6 TL oldu. 2021 yılında 2022 yılına geçtiğimiz bugünlerde ise IMEI kayıt ücretinin 726 TL zamlandığı duyuruldu. 2022 yılı için IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL oldu.
Kaçak IMEI kaydı nasıl yapılır?
kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e-devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e-işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki
Telefonun IMEI kayıt olduğunu nasıl anlarım?
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz. Lütfen 15 haneli IMEI Numarasını giriniz!
IMEI kayıt yapılmazsa ne olur?
Eğer aldığınız telefon imei kayıtlı değilse, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından telefonunuzun belirli süre içerisinde kapanacağına dair SMS geliyor. Gelen SMS’ten sonra herhangi bir işlem yapılmazsa telefonunuz otomatik olarak kullanıma kapatılıyor.
Telefon açtırmak ne kadar?
Yurt dışı telefon kayıt harcı 2021 için 2.006 TL. Yurt dışı telefon kaydı 2015 yılında 131.50TL idi. 2016’da 138.80TL oldu. 2017’de 149.20TL, 2018’de ise 170.70TL yapılmıştı. 2018 Kasım ayında inanılmaz bir zam yapılarak 500TL’ye çıkarıldı, yetmedi 2019’da 618.60TL’ye yükseltildi.
Iphone açtırmak ne kadar?
Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte yurtdışından yolcu beraberinde telefon getirmek isteyenleri de yakından ilgilendiren yeniden değerleme oranı belli oldu. Buna göre 2021 yılı için 2006 TL olan IMEI kayıt ücretinin, yılbaşında en az 726 TL daha artırılarak 2732 TL’ye çıkarılması bekleniyor.
E devlet üzerinden yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır?
E – devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait bilgileri e – Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet adresinden cihaz kaydını yapabilmektedir.
IMEI kayıt dışı ise ne yapmalıyım?
Yurt dışından telefon getirdiğiniz zaman onun imei numarasını kaydettirmek zorundasınız. Yani telefona ” imei nolu cihaz kayıt dışıdır” diye mesaj gelmese bile kaydını mutlaka yapmanız gerekir aksi halde 120 günün sonunda telefon görüşmelere kalıcı olarak kapatılır.
IMEI numarası nasıl alınır?
Bir Kodu Tuşlayarak. IMEI kodunu tuşla. IMEI numarasını herhangi bir telefondan evrensel kodu çevirerek öğrenebilirsin. Telefondan *#06#’yı tuşla.
Telefonun türkiyeye kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?
Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama ) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
Telefonun yurt dışı olup olmadığını nasıl anlarız?
Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun seri numarasını (IMEI numarası) tespit edilebilir. Kısaca mobil cihazlara ait uluslararası elektronik kimlik bilgisini gösteren numaraya IMEI adı verilmektedir.
IMEI numarası ile telefon nasıl bulunur?
IMEI Numarası İle Telefon Nasıl Bulunur?
- Yöntem. IMEI numarasını almak oldukça kolaydır. En hızlı yol telefon arama uygulamasını açıp *#06# çevirmek.
- 3. Yöntem. Çoğu durumda, IMEI numarası bir telefonun arka tarafında veya çıkarılabilir bataryanın altında bulunur.
Yurtdışı telefonu kayıt olmadan kullanılmaz mı?
Telefonunuz iletişime kapanıyor SIM değil yani 120 gün içerisinde IMEI kaydı yaptırmazsanız o cihazı Türkiye’de kullanamazsınız. Eğer yurtdışından alınmış telefonu Türkiye’de Türk hattıyla kullanmak isterseniz imei kaydı yapmanız gerekmekte. Bir sene içerisinde maksimum 120 gün kullanabilirsiniz.
IMEI numarası kayıtlı ne demek?
Yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye’de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir.
IMEI kapanan telefon açılır mı?
5809 sayılı Kanunun 57 nci maddesi uyarınca, IMEI bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmakta ve IMEI bilgisi başka cihazlara kopyalanmış olan cihazlar gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılmaktadır.